Järvimatkailu ja -risteilyt

Höyrylaiva Tarjanne – Runoilijantien Helmi

S/S Tarjanne on viimeinen pitkän linjan matkustajahöyrylaiva Suomessa ja maailman vanhin edelleen liikenteessä oleva alkuperäistä reittiä kulkeva matkustajahöyrylaiva. Höyrylaiva Tarjanne risteilee kesäisin perinteisellä Runoilijantien reitillään Tampereelta Muroleen kanavan kautta Ruovedelle ja sieltä edelleen Virroille. Matkan varrelle mahtuu monia mielenkiintoisia kohteita, mutta suurin elämys on luonnollisesti itse matka Tarjanteen samettisessa kyydissä.

Säännöllisen reittiliikenteen lisäksi tarjolla on erilaisia risteilyjä ja erinomaisia makuelämyksiä. Perinteikäs ravintola palvelee aina laivan liikkuessa. Reittimatkoilla tarjoillaan sesongin lounas ja À la carte –listan antimista voi nauttia sekä reittimatkoilla että risteilyillä. Keittiö luottaa paikallisiin raaka-aineisiin, laivareitin varrella toimivien tuottajien tuotteisiin sekä Näsijärven kalastajien hyvään onneen.

Varaa matkasi Runoilijantielle Tarjanteen kyydissä: www.tarjannelaiva.fi

Höyrylaiva Tarjanne

Risteilyjä kolmella laivalla – laivaan.fi

Laivaan.fi –palvelu tarjoaa tilausristeilyjä ja miniristeilyjä joka lähtöön kolmella aluksella. Historiallista eleganssia tuo vuonna 1902 valmistunut MS Intti näköalasaunoineen, MS Nottbeck sopii monipuolisesti kesäisiin risteilyihin ja pienempiä ryhmiä palvelee tyylikkäästi MS Rosendahl.  Varatessasi koko laivan saat käyttöösi edullisen juhlatilan vaihtuvissa risteilymaisemissa. Kaikille aluksille ovat omat ruuat ja juomat tervetulleita, sillä laivoilla ei ole anniskeluoikeuksia.

Tarjolla on myös valmiita risteilypaketteja, joihin sisältyy risteilyn ohella ainakin ruokailu, esimerkkeinä MS Intin Saaristobrunssi Juhlaravintola Maisassa, MS Nottbeckin Pieni Hääjuhla tai MS Rosendahlin Polttarit.

Sesonkiaikaan risteillään lähes päivittäin useampia tunnin opastettuja miniristeilyjä. Lisäksi tarjolla Bike & Boat –paketteja ja muuta vaihtuvaa retkiohjelmaa Tampereen lähisatamiin, Pimeesalmen telakalle sekä kauemmaskin Näsijärven ylävirtaan.

Ajantasainen ohjelma, aikataulut ja lippuvaraukset osoitteessa laivaan.fi

Näsijärvi II – aitoja elämyksiä perinnehöyrylaivalla

Näsijärvi II kannella voi sukeltaa aidon höyryhinaajan tunnelmaan ja kannen allekin. Risteilyillä pääsee halutessaan mukaan laivan toimintoihin. Heittämään halkoja uuneihin, seuraamaan konemestarin työskentelyä, kipparin kanssa ohjaamaan ja nauttimaan suomen kauniista suvesta.

Alun perin nimellä Neptun II purjehtinut Näsijärvi II on 1929 Varkauden konepajalla rakennettu hinaaja. Laiva toimi uitoilla hinaajana 1967 vuoteen asti. Uittojen vähennyttyä laiva siirtyi yksityisomistukseen ja myöhemmin lahjoituksena kaupungin museovirastolle, joka vuorostaan aikanaan lahjoitti laivan Tampereen Pursiseuralle. Vuonna 2017 perustettiin laivan ylläpitämiseksi oma yhdistys, Höyrylaivayhdistys Näsijärvi II ry.

Yhdistyksen vapaaehtoisvoimin ylläpitämä ja kipparoima Näsijärvi II on merkittävä osa sataman tunnelmaa ja elävää, aktiivista historiaa. Risteilytuotot menevät lyhentämättömänä yhdistykselle ja sitä kautta laivan kunnossapitoon myös tuleville sukupolville.

Tutustu laivaan ja varaa oma höyrylaivaelämyksesi täältä: www.nasijarvi2.fi

Järvien reitit -pyörämatkailureitistö

Järvien reitit -pyörämatkailureitistöllä voit kokea maakunnan upeat palvelut, nähtävyydet, luontokohteet ja järvimaisemat sekä yhdistää niihin sisävesilaivaristeilyt.

Mustalahden satama toimii Näsi-reitin lähtöpisteenä ja satamasta operoivat laivat tervetulotoivottavat myös pyöräilijät kannelle. Yhdistä siis pyöräily upeaan sisävesiristeilyyn, varaa Bike & Boat -lippusi joko Hopealinjojen tai Laivaan -palvelun sivuilta ja lähde matkaan!

Kalastumatkoja ja muita järvielämyspalveluita

Seurakuntien omistama M/S Isosaari on varattavissa miehitettynä asiakkaan tapahtumiin tai omaan käyttöön privaattina. Mukaan mahtuu kipparin lisäksi max 12 henkilöä. Lisäksi palveluna myös aluksen käsittelyyn ja vesillä liikkumiseen liittyviä koulutuksia.

Esteettömiä opastettuja kalastusretkiä Mustalahden satamasta tarjoavat JPH Fishing & Outdoor ja FIEX Oy. Molemmilla on myös valikoimassaan monipuolisia retkeily- ja luontomatkailupalveluita sekä tilauskyytejä veneillä, katso lisää toimijoiden omilta sivuilta ja varaa oma reissusi!